Passive House Презентация

архитект Иван Иванов

На 6.03.2019 г. в рамките на Архитектурно строителната седмица в Интер Експо Център в София, архитект Иван Иванов представи Passive House стандарта с проект „Пасивна сграда, дом за стари хора в с. Големо Малово, общ. Драгоман.

HQE стандарт (Франция)

hqe

През 1996 година асоциацията High Quality Environmental създава едноименната схема за сертифициране на зелено и устойчиво строителство, която е приета от Съвета за зелено строителство на Франция.
Петте основни принципа – цялостен подход, адаптивност, най-добри показатели, техническа експертиза и прозрачност на дейността правят схемата за сертификация HQE специална.

DGNB стандарт (Германия)

dgnb

DGNB – Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen е нестопанска и неправителствена организация. Целта е обмяна на опит, експертиза и обучения, повишаване на информираността на обществото относно необходимостта от устойчиво развитие и зелено строителство.

Франк Лойд Райт на 150: Разопаковане на архива – Frank Lloyd Wright at 150: Unpacking the Archive

Frank Lloyd Wright

Тази година се навършиха 150 години от рождението на известния американски архитект Франк Лойд Райт. Музеят за съвременно изкуство МоМА в Ню Йорк почете архитекта с изложба:
Франк Лойд Райт на 150: Разопаковане на архива – Frank Lloyd Wright at 150: Unpacking the Archive.

Устойчива архитектура

ustoichiva-arhitektura

Устойчивата архитектура прилага принципите на устойчивото развитие, за да предложи сгради, които намаляват използването на невъзобновяеми ресурси, намаляват промените в околната среда, запазват естествените екосистеми и свързват хората с природата.

Архитект Иван Иванов в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия.

Архитект Иван Иванов

Архитект Иван Иванов в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия на 05.05.2017 г. Темата беше „Има ли нарушения и злоупотреби с евросредства по програмата за саниране на сгради.“

Катедралата Саграда Фамилия в Барселона, архитект Антонио Гауди

SagradaFamilia-5-architect

Строежът на катедралата започва през 1882 г., очаква се да приключи през 2026 г. Ако това стане факт, катедралата ще бъде безапелационен носител на рекорда за най-продължителен строеж в съвременната история – 144 години (1882 г. – 2026 г.).