Франк Лойд Райт на 150: Разопаковане на архива – Frank Lloyd Wright at 150: Unpacking the Archive

Frank Lloyd Wright

Тази година се навършиха 150 години от рождението на известния американски архитект Франк Лойд Райт. Музеят за съвременно изкуство МоМА в Ню Йорк почете архитекта с изложба:
Франк Лойд Райт на 150: Разопаковане на архива – Frank Lloyd Wright at 150: Unpacking the Archive.

Устойчива архитектура

ustoichiva-arhitektura

Устойчивата архитектура прилага принципите на устойчивото развитие, за да предложи сгради, които намаляват използването на невъзобновяеми ресурси, намаляват промените в околната среда, запазват естествените екосистеми и свързват хората с природата.

Архитект Иван Иванов в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия.

Архитект Иван Иванов

Архитект Иван Иванов в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия на 05.05.2017 г. Темата беше „Има ли нарушения и злоупотреби с евросредства по програмата за саниране на сгради.“

Катедралата Саграда Фамилия в Барселона, архитект Антонио Гауди

SagradaFamilia-5-architect

Строежът на катедралата започва през 1882 г., очаква се да приключи през 2026 г. Ако това стане факт, катедралата ще бъде безапелационен носител на рекорда за най-продължителен строеж в съвременната история – 144 години (1882 г. – 2026 г.).

Пасивна къща – какво е това?

Пасивна къща

Пасивната къща е енергоспестяваща къща, с висока степен на жилищен комфорт при изключително ниска консумация на енергия. Името „пасивна“ се дължи на факта, че сградата няма нужда от активни отоплителни и охладителни системи. Тези сгради не се отличават по нищо от останалите, всяка една вече построена къща, може да бъде превърната в пасивна.

Проектът EuroPHit и стандарта EnerPHit

EnerPHit

Проектът EuroPHit прилага знанията за цялостни енергийни реконструкции на същестуващи сгради, като се ползва стандарта EnerPHit. Обхваща представители на 12 държави във всички климатични области на Европа.

Европроекти. Програма за развитие на селските райони – програмен период 2014-2020 г.

европроекти

Европейският съюз предоставя редица възможности за развитие пред бизнеса в България. Участието в европроекти и програми ще Ви подпомогне да реализирате своите бизнес цели като използвате безвъзмездно предоставени средства.
С тази статия искаме да Ви информираме за европроекти, финансирани от подмерките към „Програма за развитие на селските райони“, които включват проектиране и строителство на сгради.